Сон-Слобода-Мир-Птици

Во 1991-вата година, за време на една посета на Малта, Шри Чинмој започна нова фаза во…

Џарна-Кала

Како плоден уметник, Шри Чинмој создаде две огромни колекции на ликовна уметност, истражувајќи го изразот на…

Награди од меѓународни лидери и институции

Шри Чинмој прими бројни награди од меѓународни лидери и институции вклучувајќи: „Големиот крст на Васко Нунез…

Служење во Обединетите нации

Во 1970-тата година Шри Чинмој прими единствена покана да биде во служба на Обединетите нации. Со…

Мир и единство помеѓу верите

„Духовноста не е само толеранција. Не е дури ни прифаќање. Таа е чувствo на универзално единство.…

Концерти за мир

Од 1984-тата година, Шри Чинмој одржа преку 800 концерти за мир и внатрешна хармонија, на бројни…

Прaшaњa и oдгoвoри

П: Кaкo сe мeдитирa? O: Пoстojaт двa нaчини нa кoи мoжe дa сe мeдитирa. Eдниoт начин…

Свeснo тeжнeниe и труд

Духoвнoстa нe мoжe дa сe пoстигнe сo силa. Нe мoжeмe дa пoвлeчeмe долу духoвнa свeтлинa пo…

Астрологија, натприродното и Отаде

Oваа книга ги опишува невидените сили што дејствуваат во и околу нас - од гледната точка…

Трка на себенадминување на 2 милји

Седмичната „Трка на себенадминување на 2 милји“ (3,2 km) е посебно искуство и задоволство што секој…

Шри Чинмој единство-дом трка на мирот

Основана од Шри Чинмој во 1987-мата година, „Шри Чинмој единство-дом трката на мирот“ („Sri Chinmoy Oneness-Home…

Шри Чинмој маратон тим

Цврсто верувајќи во неоходноста од физичкото здравје, Шри Чинмој не само што ги помогна првите маратони…

Духовниот живот

Во оваа книга, Шри Чинмој претставува една свежа и оригинална перспектива на различните аспекти од духовниот…

Душа-патувањето на мојот живот

Оваа колекција на афоризми, поеми и рефлексии од Шри Чинмој е дизајнирана да ги инспирира вљубениците…

Биографија

„Сите ние сме членови на семејство-свет-единството. Заедно како браќа и сестри, чекориме по вечниот пат кон…

Неограничената моќ на предавањето

Предавањето е откривање. Откривање на нашето тело, ум и срце во Сонцето на божествената Изобилност внатре…

На крилјата на сребрените соништа

ваа збирка на одговори од Шри Чинмој нè води низ збунувачки лавиринти, учејќи нè како да…

Песни на душата

Ова е компилација на кратки есеи што го истражуваат нашиот однос со Бог. Секој есеј претставува…

Господ Гауранга – инкарнација на љубовта

Шри Чинмој има напишано многу претстави што го прикажуваат животот на големите духовни фигури и мудроста…

Учителот и ученикот

Во оваа исклучителна збирка на текстови, духовниот Учител Шри Чинмој ја просветлува за нас трогнувачката движечка…

error: Внимание: Содржината е заштитена!