Blog

Трка на себенадминување на 2 милји

Седмичната „Трка на себенадминување на 2 милји“ (3,2 km) е посебно искуство и задоволство што секој…

„Шри Чинмој единство-дом трка за мир“

Основана од Шри Чинмој во 1987-мата година, „Шри Чинмој единство-дом трката за мир“ („Sri Chinmoy Oneness-Home…

Шри Чинмој маратон тим

Цврсто верувајќи во неоходноста од физичкото здравје, Шри Чинмој не само што ги помогна првите маратони…

Духовниот живот

Во оваа книга, Шри Чинмој претставува една свежа и оригинална перспектива на различните аспекти од духовниот…

Душа-патувањето на мојот живот

Оваа колекција на афоризми, поеми и рефлексии од Шри Чинмој е дизајнирана да ги инспирира вљубениците…

Биографија

„Сите ние сме членови на семејство-свет-единството. Заедно како браќа и сестри, чекориме по вечниот пат кон…

Неограничената моќ на предавањето

Предавањето е откривање. Откривање на нашето тело, ум и срце во Сонцето на божествената Изобилност внатре…

На крилјата на сребрените соништа

ваа збирка на одговори од Шри Чинмој нè води низ збунувачки лавиринти, учејќи нè како да…

Песни на душата

Ова е компилација на кратки есеи што го истражуваат нашиот однос со Бог. Секој есеј претставува…

Господ Гауранга – инкарнација на љубовта

Шри Чинмој има напишано многу претстави што го прикажуваат животот на големите духовни фигури и мудроста…

Учителот и ученикот

Во оваа исклучителна збирка на текстови, духовниот Учител Шри Чинмој ја просветлува за нас трогнувачката движечка…

Утрешната зора

Oвие моќни прекрасни афоризми, кои доаѓаат од пенкалото на просветлен духовен Учител, ќе го однесат трагачот…

Визијата на Божјата зора

Оваа збирка на текстови од просветлен духовен Учител, со зачудувачка едноставност пренесува безвременски вистини. Тие се…

Џарна Кала

Контакт

Филозофија за новиот милениум

Птица во кафез, ослободена птица

Пријателство

Одам надвор, влегувам внатре

error: Внимание: Содржината е заштитена!