Шри Чинмој Мир-Цветови

Шри Чинмој Мир-Цветање

Повеќе од 150 нации се посветија на мирот како национални лидери на Шри Чинмој Мир-Цветови-Нации (Sri Chinmoy Peace-Blossoms-Nations), приклучувајќи преку 900 обележја, главни градови и значајни места во овој глобален политички проект чии ентитети ја потврдија нивната посветеност на соработка, дијалог и мир.

Шри Чинмој Мир-Цветови-Нациите ги вклучуваат Австралија, Бразил, Канада, Индија, Јапонија, Норвешка и Јужна Африка. Обележјата посветени како Шри Чинмој Мир-Цветање ги вклучуваат Монт Еверест, Матернхорн, Нијагарините водопади, Таџ Махал, Викториините водопади и Бајкалското Езеро.

„Чест е за Канада да се приклучи како нација за мир во меѓународната Шри Чинмој Мир-Цветови програма. Според зборовите на генералниот гувернер Жан Саув: „Нека Шри Чинмој Мир-Цветови проектот остане долговечен придонес за светскиот мир за кој длабоко се надеваме и молиме.“ – заеднички потпишано од лидерите на сите пет политички партии што ги претставуваат сите пратеници од сите партии, 4-ти ноември 1998-ма година

„Мир-Цветови го потврдува секое човечко суштество на земјата како негово сопствено, како дел од едно мирно и блажено семејство.“ – Шри Чинмој 

Успешно се регистриравте

Имаше грешка при обидот за регистрација. Обидете се повторно.

Медитација will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.