Средби со светски лидери

Шри Чинмој се сретна со стотици претседатели и национални и локални лидери за дијалог за мир…

Подигнување на тежини

Од 1985-тата година, на возраст од 54 години, па се до неколку месеци пред неговото заминување…

Сон-Слобода-Мир-Птици

Во 1991-вата година, за време на една посета на Малта, Шри Чинмој започна нова фаза во…

Џарна-Кала

Како плоден уметник, Шри Чинмој создаде две огромни колекции на ликовна уметност, истражувајќи го изразот на…

Награди од меѓународни лидери и институции

Шри Чинмој прими бројни награди од меѓународни лидери и институции вклучувајќи: „Големиот крст на Васко Нунез…

Служење во Обединетите нации

Во 1970-тата година Шри Чинмој прими единствена покана да биде во служба на Обединетите нации. Со…

Мир и единство помеѓу верите

„Духовноста не е само толеранција. Не е дури ни прифаќање. Таа е чувствo на универзално единство.…

Концерти за мир

Од 1984-тата година, Шри Чинмој одржа преку 800 концерти за мир и внатрешна хармонија, на бројни…

Биографија

„Сите ние сме членови на семејство-свет-единството. Заедно како браќа и сестри, чекориме по вечниот пат кон…

Џарна Кала