ПРЕДИЗВИКУВАЊЕ НА НЕВОЗМОЖНОТО во „Кинотека“ – Скопје (27.1.2024)

Регистрација за концерт во КИЦ – Скопје, Салон 19:19 (27.4.2024 година, 20:00 часот)

КОНЦЕРТ 🎻 Концерт на уникатниот австриско-холандски квартет составен од Шамита (Виена) – виолончело, Дохаи (Виена) –…

ПРЕДИЗВИКУВАЊЕ НА НЕВОЗМОЖНОТО во Домот на култура „Бранд Петрушев“ – Богданци (15.12.2023)

ПРЕДИЗВИКУВАЊЕ НА НЕВОЗМОЖНОТО во кино „Манаки“ – Битола (27.10.2023)

ПРЕДИЗВИКУВАЊЕ НА НЕВОЗМОЖНОТО во Домот на култура „Илинден“ – Демир Хисар (6.10.2023)

Мудроста на Шри Чинмој

Низ вековите, безвременските зборови на големите духовни учители се зачувани во класични дела кои станаа универзално…

Средба со министерката за надворешни работи и култура на Индија, Менакаши Леки, и амбасадорот на Индија, Санџај Рана (Скопје, 10.7.2023)

Концерт на „Динеш бенд“ (1.6.2023)

Саем на книга (4-10.5.2023)

24-ти Шри Чинмој маратон на себенадминување (9.4.2023)

Концерт на Шамита и Дохаи (23.3.2023)

Аватарите и Учителите

Шри Чинмој одговара на прашања за големите духовни Учители и неговата врска со нив.

Еверест-тежнение

Еверест ја претставува највисоката височина, а истовремено и одлучноста на човештвото да ја достигне таа височина.…

Доделена благодарница на Кокан Ајановски

Трка на 5 км во Градски парк – Скопје (30.10.2022)

Трка на 2 милји во Градски парк – Скопје (31.10.2022)

„Факелот на мирот“ во ООУ „Гоце Делчев“ – Скопје

„Мирот започнува со мене“ – ООУ „Петар Поп Арсов“ – Скопје

„Трката на мирот“ во ООУ „Кочо Рацин“ – Скопје

Медитација – човек-совршенството во Бог-исполнувањето

Презентирана со едноставност и јасност, оваа книга ќе те однесе од почетните стадиуми на концентрација и…