Шри Чинмој улици

Шри Чинмој Улици

Повеќе од 70 „Шри Чинмој“ улици во повеќе од 15 земји беа посветени од страна на локалните власти. Секој ден илјадници луѓе од различни вери и од различно потекло минуваат по тие улици и добиваат инспирација и охрабрување од пораката за единство на Шри Чинмој. Првата посветена улица како дел од оваа програма се наоѓа во Флашинг Медоус Парк (Flushing Meadows Park) во Њујорк, во пределот на Ју Ес Опен Тенис Турнамент (US Open Tennis Tournament) и местото каде се одржани многу повеќедневни ултрамаратони поддржани од Шри Чинмој.

 „Каков вид на мир бараме? Зборувам за вистински мир, оној мир за кој вреди да се живее на земјата. Не само мир за Американците, туку мир за сите мажи и жени; не само мир во нашето време, туку мир за сите времиња.“ – претседателот Џон Ф. Кенеди, говор на Американскиот Универзитет, Вашингтон, 10-ти јуни 1963-та година 

Успешно се регистриравте

Имаше грешка при обидот за регистрација. Обидете се повторно.

Медитација will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.