Џарна-Кала

Како плоден уметник, Шри Чинмој создаде две огромни колекции на ликовна уметност, истражувајќи го изразот на духовноста преку различни уметнички медиуми. Неговата колекција на акрилни слики ја нарече „Џарна-Кала“ („Jharna-Kala“), бенгалски збор за „Фонтана-Уметност“. Со над 200 000 дела, неверојатните серии се ценети во светот за нивната уникатна способност да подигнат и инспирираат. Каскадните бои и визуелната асиметрија што плени се спектакл на креативност што мора да биде искусен за да биде целосно ценет.

Мир-Птиците на Шри Чинмој се подеднакво неверојатна понуда. Преку цртање на преку 15 милиони птици,  Шри Чинмој го истражува значењето на тој симбол на мир и слобода далеку над летот на имагинацијата.

Заедно, оваа уметност за свест стана уметност за јавноста.

Стотици изложби на медитативната уметност на Шри Чинмој се понудени на јавни локации низ светот и на јавни емисии, секогаш бесплатно, со напор да се донесе уметноста директно до луѓето. Одржани се емисии на главни знаменитости како американскиот „Капитол ротонда“ („The United States Capitol rotunda“) и различни национални парламенти; во музеи, вклучувајќи посебна јавна изложба во „Лувр“; како и на јавни места како аеродроми, универзитети и училишта.

Шри Чинмој ја користи уметноста, особено неговите јавни изложби, да донесе илјадници луѓе заедно на еден простор, што охрабрува лично отворање и колективно подигнување на свеста.

„И уметноста и духовноста имаат цел, а таа цел е врвна радост, врвно блаженство.“ – Шри Чинмој

error: Внимание: Содржината е заштитена!

Успешно се регистриравте

Имаше грешка при обидот за регистрација. Обидете се повторно.

Медитација will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.

Успешно се регистриравте

Имаше грешка при обидот за регистрација. Обидете се повторно.

Медитација will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.