ШРИ ЧИНМОЈ

Средби со светски лидери

Шри Чинмој се сретна со стотици претседатели и национални и локални лидери за дијалог за мир и напредок. Држеше медитации и говори во бројни парламенти и конгреси, вклучувајќи ги тие…

Подигнување на тежини

Од 1985-тата година, на возраст од 54 години, па се до неколку месеци пред неговото заминување од овој свет во октомври 2007-мата година, Шри Чинмој се оддаде на патување за подигнување тежини, што ја пленеше имагинацијата на публиката преку подигнување автомобили, авиони, слонови, бродови, дрва и статуи, оддавајќи им почит на луѓето за нивното инспиративно служење, преку подигнување на нивното тело и дух.

ДВИЖЕЊА ЗА ГЛОБАЛЕН НАПРЕДОК

Песни на душата

Шри Чинмој е маестро, врховен музичар и композитор, чии дела го држеа во најбудно внимание дури и големиот Леонард Бернштајн. Шри Чинмој има компонирано повеќе од 13 000 песни на…

Шри Чинмој улици

Повеќе од 70 „Шри Чинмој“ улици во повеќе од 15 земји се посветени од страна на локалните власти. Секој ден илјадници луѓе од различни вери и од различно потекло минуваат…

АКТИВНОСТИ

ВИДЕА

ПРЕДИЗВИКУВАЊЕ НА НЕВОЗМОЖНОТО