Крилјата на радоста

Шри Чинмој ја комбинира древната мудрост со современите сознанија за тоа што значи да се биде…

Чистота – малата сестра на божественоста

Ниту еден трагач не треба да ја потценува важноста на чистотата во неговиот внатрешен и надворешен…

Свет-уништувањето – никогаш, невозможно!

Во време кога многумина чувствуваат несигурност за иднината на светот, Шри Чинмој ни нуди ново уверување…

Телото, тврдината на човештвото

Човечкото тело, храмот на душата - колку навистина знаеме за овој дел од нас? Процесот на…

Окултизам и мистицизам

Во оваа книга, реализираниот духовен Учител Шри Чинмој ни нуди увид во светот на окултизмот, окултните…

Детско срце и детски соништа

Во оваа инспиративна книга, Шри Чинмој ни нуди практични совети на тема што не е сон…

Врвовите на Бог-Животот: Самади и сиди

Oваа книга претставува еден од неколкуте вистински описи на внатрешниот универзум – универзумот отаде просторот и…

Љубов

Љубовта ги проширува нашите срца. Да се понуди љубов на друго човечко битие, на светот или…

Светот отаде

Што да правиме кога некој близок ќе почине? Кој може да нè утеши? Што се случува…

Смрт и реинкарнација – патувањето на вечноста

Вo оваа книгa, нeвooбичaeнo плoдниoт индиски духoвeн Учитeл Шри Чинмoj oдгoвaрa нa гoлeм брoj прaшaњa вo…

Астрологија, натприродното и Отаде

Oваа книга ги опишува невидените сили што дејствуваат во и околу нас - од гледната точка…

Аватарите и Учителите

Шри Чинмој одговара на прашања за големите духовни Учители и неговата врска со нив.

Духовниот живот

Во оваа книга, Шри Чинмој претставува една свежа и оригинална перспектива на различните аспекти од духовниот…

Душа-патувањето на мојот живот

Оваа колекција на афоризми, поеми и рефлексии од Шри Чинмој е дизајнирана да ги инспирира вљубениците…

Неограничената моќ на предавањето

Предавањето е откривање. Откривање на нашето тело, ум и срце во Сонцето на божествената Изобилност внатре…

На крилјата на сребрените соништа

ваа збирка на одговори од Шри Чинмој нè води низ збунувачки лавиринти, учејќи нè како да…

Песни на душата

Ова е компилација на кратки есеи што го истражуваат нашиот однос со Бог. Секој есеј претставува…

Господ Гауранга – инкарнација на љубовта

Шри Чинмој има напишано многу претстави што го прикажуваат животот на големите духовни фигури и мудроста…

Учителот и ученикот

Во оваа исклучителна збирка на текстови, духовниот Учител Шри Чинмој ја просветлува за нас трогнувачката движечка…

Утрешната зора

Oвие моќни прекрасни афоризми, кои доаѓаат од пенкалото на просветлен духовен Учител, ќе го однесат трагачот…

Успешно се регистриравте

Имаше грешка при обидот за регистрација. Обидете се повторно.

Медитација will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.