Фестивал на книгата (7-12.9.2022)

Саем на книга (3-9.5.2022)

23-ти Шри Чинмој маратон на себенадминување (10.4.2022)

Концерт на „Inspiration-Flames“ (27.11.2021)

Шри Чинмој недела на мирот – Софија, Бугарија (15-21.9.2021)

Шри Чинмој триатлон на себенадминување / балкански шампионат – Власина, Србија (5.9.2021)

Милја на мир (21.8.2021)

Трка на мирот – Боровец, Бугарија (1.8.2021)

Изложба „Подигнување на светот со единство-срцето“ (29.6.2013)

Концерт на „Mountain Silence“

Концерт на „Sahadeva’s Orchestra“

Концерт на „Mountain Silence“ со хорот „Фалсето“

Концерт „Songs of the Soul“

Концерт на „Arthada & Friends“

Концерт на „Inspiration-Flames“

22-ри Шри Чинмој маратон на себенадминување (4.7.2021)

Трка на 10 км во Градски парк – Скопје (6.6.2021)

Трка на мирот 2017 (ноќен полумаратон во Градски парк – Скопје)

Курсеви за медитација

Периодично „Шри Чинмој Центар“ организира курсеви за медитација. На курсевите се учат техники и разни видови…

Трка на себенадминување на 2 милји

Седмичната „Трка на себенадминување на 2 милји“ (3,2 km) е посебно искуство и задоволство што секој…