На крилјата на сребрените соништа

ваа збирка на одговори од Шри Чинмој нè води низ збунувачки лавиринти, учејќи нè како да…

Песни на душата

Ова е компилација на кратки есеи што го истражуваат нашиот однос со Бог. Секој есеј претставува…

Господ Гауранга – инкарнација на љубовта

Шри Чинмој има напишано многу претстави што го прикажуваат животот на големите духовни фигури и мудроста…

Учителот и ученикот

Во оваа исклучителна збирка на текстови, духовниот Учител Шри Чинмој ја просветлува за нас трогнувачката движечка…

Утрешната зора

Oвие моќни прекрасни афоризми, кои доаѓаат од пенкалото на просветлен духовен Учител, ќе го однесат трагачот…

Визијата на Божјата зора

Оваа збирка на текстови од просветлен духовен Учител, со зачудувачка едноставност пренесува безвременски вистини. Тие се…

Џарна Кала

Контакт

Филозофија за новиот милениум

Птица во кафез, ослободена птица

Пријателство

Одам надвор, влегувам внатре