Саем на книга 2024

ПРЕДИЗВИКУВАЊЕ НА НЕВОЗМОЖНОТО во Домот на култура „Илинден“ – Демир Хисар (6.10.2023)

Мудроста на Шри Чинмој

Низ вековите, безвременските зборови на големите духовни учители се зачувани во класични дела кои станаа универзално…

Аватарите и Учителите

Шри Чинмој одговара на прашања за големите духовни Учители и неговата врска со нив.

Еверест-тежнение

Еверест ја претставува највисоката височина, а истовремено и одлучноста на човештвото да ја достигне таа височина.…

Медитација – човек-совршенството во Бог-исполнувањето

Презентирана со едноставност и јасност, оваа книга ќе те однесе од почетните стадиуми на концентрација и…

Политиката и духовноста – дали можат да одат заедно?

Во оваа книга, Богореализираниот духовен Учител Шри Чинмој го насочува својот просветлувачки поглед на современиот живот…

Крилјата на радоста

Шри Чинмој ја комбинира древната мудрост со современите сознанија за тоа што значи да се биде…

Чистота – малата сестра на божественоста

Ниту еден трагач не треба да ја потценува важноста на чистотата во неговиот внатрешен и надворешен…

Свет-уништувањето – никогаш, невозможно!

Во време кога многумина чувствуваат несигурност за иднината на светот, Шри Чинмој ни нуди ново уверување…

Окултизам и мистицизам

Во оваа книга, реализираниот духовен Учител Шри Чинмој ни нуди увид во светот на окултизмот, окултните…

Детско срце и детски соништа

Во оваа инспиративна книга, Шри Чинмој ни нуди практични совети на тема што не е сон…

Врвовите на Бог-Животот: самади и сиди

Oваа книга претставува еден од неколкуте вистински описи на внатрешниот универзум – универзумот отаде просторот и…

Љубов

Љубовта ги проширува нашите срца. Да се понуди љубов на друго човечко битие, на светот или…

Светот Отаде

Што да правиме кога некој близок ќе почине? Кој може да нè утеши? Што се случува…

Смрт и реинкарнација – патувањето на вечноста

Вo оваа книгa, нeвooбичaeнo плoдниoт индиски духoвeн Учитeл Шри Чинмoj oдгoвaрa нa гoлeм брoj прaшaњa вo…

Астрологија, натприродното и Отаде

Oваа книга ги опишува невидените сили што дејствуваат во и околу нас - од гледната точка…

Духовниот живот

Во оваа книга, Шри Чинмој претставува една свежа и оригинална перспектива на различните аспекти од духовниот…

Душа-патувањето на мојот живот

Оваа колекција на афоризми, поеми и рефлексии од Шри Чинмој е дизајнирана да ги инспирира вљубениците…

Неограничената моќ на предавањето

Предавањето е откривање. Откривање на нашето тело, ум и срце во Сонцето на божествената Изобилност внатре…